Fremmedlegeme

Fremmedlegeme

En gjenstand som setter seg fast i mage- eller tarm er en alvorlig tilstand med behov for akutt behandling. Oppkast er et vanlig symptom. Dyret kan ha normal avføring de første dagene, dette vil etterhvert stoppe opp. Noe tynn avføring vil i en del tilfeller kunne passere fremmedlegemet dersom det ikke er snakk om en total tilstopning. Buksmerter ses også ofte i forbindelse med fremmedlegeme.

Diagnose av fremmedlegeme stilles som regel ved hjelp av røntgenbilder, ofte med kontrastvæske for å visualisere problemet.

Dersom fremmedlegemet har en form og plassering som gjør det rimelig å anta at den kan passere naturlig gjennom tarmen er det vanlig å gi flytende renset parafin. Dette reduserer friksjon i tarmen og kan hjelpe til med å løsne fremmedlegemet så det kan komme ut med avføringen.

Dersom fremmedlegemet sitter fast eller det er tvil rundt må det fjernes kirurgisk.

Av |2018-04-20T19:31:22+02:0020.apr 2018|Kategorier: Sykdommer|
Denne siden bruker cookies. Ved videre bruk av denne siden godtar du dette. Betingelser Detaljer Jeg forstår

Informasjonskapsler

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler, også kalt cookies, for å forbedre fuksjonaliteten til nettsiden. Gjennom Google Analytics blir også bruk av nettsiden analysert. Om ønskelig kan du hindre dette ved å følge informasjonen beskrevet nederst på siden under personvern lenken.